وبلاگ پسته ایرانی

همفکری و تبادل دانش در کاشت، داشت و برداشت پسته ایرانی

وبلاگ پسته ایرانی

همفکری و تبادل دانش در کاشت، داشت و برداشت پسته ایرانی

زمان کودپاشی و محلول پاشی کلسیم

در پست قبلی نوشتیم بهترین زمان مصرف کودهای کلسیمی، اولین آبیاری پس از برداشت محصول پسته می باشند. حال می خواهیم دلیل علمی این کار را بیان کنیم.

کلسیم تنها زمانی از ریشه جذب خواهد شد که نوک تارهای کشنده ریشه از نوع مریستم های اولیه هستند و بعد از تبدیل این مریستم ها به مریستم ثانویه جذب کلسیم اتفاق نخواهد افتاد. دلیل این امر شکل گیری حلقۀ کاسپاری دور مریستم های ریشه ای می باشد. بنابراین کلسیم در مدت زمان محدود ریشه زایی جذب خواهد شد.

مرحله ریشه زایی در درختان پسته در دو مرحله اتفاق می افتد. مرحلۀ اول، ابتدای فصل رشد یعنی بعد از مرحلۀ گرده افشانی خواهد بود که این مدت کوتاه بین چهار تا شش هفته به طول خواهد انجامید. مرحلۀ دوم اواخر فصل رشد یعنی شهریور و مهر خواهد بود.

با توجه به این که در مرحلۀ اول خاک از عناصر مختلف غنی می باشد در رقابتی که بین این عناصر و کلسیم بوجود می آید، کلسیم بازندۀ نسبی خواهد بود و جذب کم این عنصر را خواهیم داشت اما در مرحلۀ دوم چون عناصر مختلف طی فصل تا برداشت محصول از خاک جذب می شوند و به مصرف درخت می رسند، شرایط رقابت به نفع کلسیم خواهد شد. بنابراین درخت پسته در این برهه زمانی حداکثر جذب برای پر کردن ذخیرۀ کلسیمی خود را تجربه می کند.

یک توصیۀ دیگر این که در کنار کودپاشی آخر فصل، محلول پاشی کلسیم بلافاصله بعد از ارزنی شدن محصول پسته در سه نوبت با فاصلۀ زمانی ده روز از هم انجام شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی